Over Uitgeverij Nanda

Uitgeverij Nanda is uitgever voor een klein aantal multitalenten. We werken in meerdere disciplines en voor verschillende leeftijden. Met name boeken en theater, daarnaast ook animatie, muziek, apps en tv/film. Projecten zijn multimediaal opgezet.

De oprichting

Schrijfster Nanda Roep was eerst 15 jaar auteur, voor ruim vijf gevestigde uitgeverijen (Leopold, Lemniscaat, Zwijsen, De Boekerij, Pimento etc.).

In die periode was ze ook journaliste (o.m. Dagbl. Trouw, Viva en hoofdredacteur van Tijdschr. Schrijven). Ze was ook tv-presentatrice (onder meer twee seizoenen eigen programma ‘Mijn eigen boek’). En ze schreef liedjes (o.m. Kinderen voor Kinderen).

Ze wilde de disciplines graag combineren en daarbij konden de bestaande uitgevershuizen haar helaas niet helpen. Er zat er zat maar één ding op: alles zelf te gaan doen. In 2010 is Uitgeverij Nanda opgericht.

Nanda & Silvester

Nanda’s partner, cabaretier Silvester Zwaneveld, is auteur en illustrator voor de uitgeverij. Daarnaast is hij natuurlijk mede-eigenaar, maar ook artistiek directeur. Als theater- en televisiemaker bezit hij precies de aanvullende kennis die nodig is voor het maken van de multimediale projecten. Samen hebben ze de leiding over de projecten.

Plaza Patatta & Silly Productions

De kinderboekenserie van uitgeverij Nanda is Plaza Patatta. Voor avontuurlijke meisjes en zachtaardige jongens (8-12jr). Extra zijn de gratis downloads via website of wekelijkse nieuwsbrief. (#hoogbegaafd #sensitief) Sinds 2017 is er ook een eigen musical.

De animaties van uitgeverij Nanda zijn ondergebracht in Silly Productions. Wij werken hierbij ook in opdracht.