Je bent hier:

2023 en de kinderboekenserie

2023 en de kinderboekenserie: wat kun je verwachten

De hartelijkste beste wensen voor 2023! Wat heeft Plaza Patatta te bieden in 2023? Een korte vooruitblik.

Het leesvriendelijke voorjaar

In het voorjaar van 2023 zal Plaza Patatta een samenwerking bekend maken met een mooie partij voor leesonderwijs en leesbevordering. Dit begint dus met een nieuwtje waar ik verder nog niets over kan/mag zeggen… Hm, ik zou dus zeggen: stay tuned, dan hoor je het als eerste wanneer we samen zo ver zijn!

Wat ik wél mag aankondigen voor het voorjaar, is het NIEUWE BOEK!! Het 18e deel van Plaza Patatta gaat over de Tweede Wereldoorlog. We beschrijven waargebeurde situaties uit het leven van de vroegere kinderen. Voor dit boek hebben we Apeldoorn als voorbeeld genomen, aangezien hier de grote nazibaas heeft gewoond en gewerkt. Erg heftig voor iedereen, ook voor de kinderen die er moesten opgroeien!

(Blog gaat verder onder de foto)

 

Veranderd in 2023!

In 2023 zul je ook een grote verandering zien bij Plaza Patatta Kinderboeken. Onze workshops zijn verhuisd! Je kunt alles nu vinden op de pagina ‘Workshops’ in het hoofdmenu. Dat is wel zo handig en overzichtelijk.

Nog steeds kun je de meeste workshops gratis volgen, daarvoor hoef je alleen maar een gratis account aan te maken!

Lijkt het minder?

Het kan zo lijken, maar het is schijn. Het heeft te maken met de overzichtelijkheid en de werkbaarheid. Als je op de knop ‘Thuishulp voor leesplezier’ klikt, zul je zien dat er een complete wereld aan extra’s en mogelijkheden tevoorschijn komt. Doe er je voordeel mee!

Foto: per Plaza Patatta-boek krijg je nu een apart overzicht van de mogelijkheden die Stichting Leesplezier beschikbaar heeft gemaakt. Je hoeft alleen maar op de juiste titel te klikken. Tip: Schrijf je snel in, het is nog gratis!

Opnieuw in 2023!

In het voorjaar vindt weer de gratis meet & greet van Stichting Leesplezier plaats. Dit keer worden er meerdere groepen gemaakt van steeds maximaal 10 klassen.

Elke klas kan zich hiervoor inschrijven aan het begin van het schooljaar – daarna steun je leesplezier tijdens het schooljaar, is de gedachte. Zo maak je impact met een live gesprek aan het einde van het schooljaar! (In september opent de nieuwe inschrijving voor het nieuwe schooljaar! Volg de socials of schrijf je in voor de nieuwsbrief!)

 

 

 

Het vrolijke najaar

In het najaar krijgen scholen opnieuw de kans om het schooljaar goed te beginnen met een impuls aan het leesonderwijs. Via Stichting Leesplezier kunnen er weer Projecten voor Leesplezier worden gedaan. (Aanbevolen voor jaarlijkse uitvoering in groepen 5.)
Honderden kinderen maken kennis met leesplezier, dankzij de creatieve lessen die zijn gekoppeld aan de boeken. Een uniek project met grote impact!