Je bent hier:

Reading good, feeling good

Teamwork

We onderhouden Feelgoodboeken.nl met een team van bloggers, schrijvers en creatieven. Er is een boekshop, een community, een workshop-omgeving en en FB-groep. Wees welkom, we leiden je graag rond!

Boeken die lékker zijn

Feelgoodboeken.nl is opgericht om meerdere redenen. Niet alleen omdat het zulke lekkere boeken zijn waar veel mensen – meestal vrouwen, maar ook mannen – enorm van genieten. Feelgoodboeken geven je waar oprichter Nanda Roep het meeste van houdt: leesplezier.

Natuurlijk zorgt lezen voor ontspanning; het is zelfs de snelste manier om te ontspannen. Door te lezen, kijk je mee in het leven van de hoofdpersonen. Daardoor ontwikkel je empathie en een breder wereldbeeld.

Warm en grappig

Het lezen van feelgoodboeken is gewoon heerlijk: vaak zit er een mooie liefdeslijn in de boeken. (Let op: het hoeft niet allemaal girl-meets-boy te zijn! Deze website raadt jou veel boeken aan die iets breder kijken dan dat.) In feelgoodboeken zitten vaak prachtige sfeerschetsen in, maar vaak zijn het ook grappige boeken. Feelgoodboeken bedoelen jou een fijne leeservaring te geven.

Status van het feelgoodboek

Een heel belangrijke reden om feelgoodboeken.nl op te richten, tot slot, was een wetenschappelijk onderzoek uit 2018 met een – voor mij (Nanda Roep) – schokkende uitslag. Boeken van vrouwen worden lager gewaardeerd dan boeken van mannen. NRC plaatste een artikel naar aanleiding van het onderzoek, zie link.

Lees: In de literatuur is de vrouw nog steeds een cliché

“…niemand komt op het idee om boeken van mannelijke auteurs over mannelijke protagonisten een genreaanduiding te geven – terwijl dat voor ‘vrouwenboeken’ wel gebeurt.”

De beste feelgoodboeken

Speciaal voor jou hebben we een selectie gemaakt van de beste feelgood boeken. Bekijk ze hier >