Mijn boekbespreking

   Jouw boekbespreking gaat over een boek uit de serie Plaza Patatta.
Gefeliciteerd!

Hoe hou je nou de leukste boekbespreking van de klas? Dat doe je door deze stappen te volgen:

1. Kies een superleuk boek – check

2. Maak een goed verhaal om te vertellen* (Vertel de volgende dingen: #Welk boek heb je gekozen en waarom? #Waar gaat het boek over en hoe was het om dit te lezen? #Keuze: lees een kort stukje voor uit je boek #Wie is de schrijfster en wie is de tekenaar? (Laat wat plaatjes zien uit je boek.) #Aan wie uit de klas zou je dit boek aanraden?)

3. Oefen supergoed op je praatje

4. Maak een mooie PowerPoint, of neem mooie plaatjes mee om tijdens je boekbespreking aan de klas te laten zien

5. Misschien is er tijd om een vrolijke boekenvideo te laten zien? Check het youtube-kanaal van Nanda Roep en maak je keuze!

6. Speel een quiz met je klas! In de bijlage onderaan de pagina kun je een leuke quiz downloaden met 5 vragen. Zo kun je zien of iedereen wel heeft opgelet!

7. Zin in iets grappigs? Doe een grappig raadsel! In de bijlage onderaan de pagina kun je een blaadje vinden met daarop 3 raadsels.

8. Sluit af door iets gezelligs uit te delen aan de klas! –> Deel een leuke boekenlegger uit voor iedereen. Je vindt de boekenleggers als bijlage onderaan deze pagina, je kunt ze gratis downloaden. Er staan 4 boekenleggers op elk blad, je kunt ze zelf los snijden of je laat het de kinderen in hun groepje zelf knippen. Daarna: inkleuren en versieren zoals iedereen het zelf mooi vindt!

9. Sluit af door iets lekkers uit te delen aan de klas! –> In de bijlagen onderaan de pagina vind je het recept voor ‘Discoballen’. Die kun je eventueel ter plekke op school maken, maar je kunt ze ook in een mooie schaal meenemen naar school. Mmmm!

Resultaat? Een superdikke voldoende voor jou!

*  Voor jouw boekbespreking heb je informatie nodig over de schrijfster en over de tekenaar.
Deze informatie kun je hieronder downloaden: ‘Vragen en antwoorden over Plaza Patatta’.