Brief2: Knutselen

Beste leerkracht,

Bij de downloads vind je verschillende bijlagen:

– een word-document dat je passend kunt maken voor jouw situatie

– een pdf die je kunt downloaden voor een klassenapp

– een flyer die je kunt toevoegen aan je mailing

Hieronder plaats ik ook de tekst uit het Word-document, zodat je eventueel gemakkelijk kunt kopiëren. Tip: voeg een eigen foto toe!

Beste ouders,

Zoals je weet staan deze weken in het teken van lezen! We willen de kinderen leesplezier bijbrengen en daarvoor doen we Het Project voor Leesplezier.

Deze week: knutselen

Alle kinderen lezen uit de kinderboekenserie Plaza Patatta. (www.plazapatatta.nl) Bij deze boeken horen verschillende knutselplaten. Deze week maken we een ‘Eiffeltoren’ of een ‘pennenbakje’ – de kinderen mogen zelf kiezen.

Nog steeds maken we opdrachten uit een werkboek. Het is de bedoeling om alle kinderen uit te dagen, dus de snelle lezers doen iets meer dan de moeilijke lezers.

Wat kun je thuis doen?

Als je meer wilt doen, kun je via de website ‘Leeshulp voor thuis’ krijgen. (www.plazapatatta.nl) Hier vind je extra knutsels om thuis te maken. Knutselen is goed voor de ontwikkeling van de motoriek. Bovendien is het gezellig.

Achtergrondinformatie:

Nederlandse kinderen hebben het laagste plezier in lezen van alle landen om ons heen. In Nederland komen nog te veel kinderen van de basisschool met een slecht taalniveau. Als kinderen eenmaal 17 jaar oud zijn, is tegenwoordig 24% laaggeletterd te noemen. Zij kunnen niet meekomen in onze maatschappij, met alle gevolgen van dien. Dit proberen wij tegen te gaan.