Je bent hier:

Publiceer jezelf – Naar de drukker

Publiceer jezelf – Naar de drukker

Een spannend moment

Uitgeverij Adnan helpt selfpublishers aan hun professionele boekuitgave. Op dit moment werk ik met 4 schrijvers aan hun boek. Gelukkig niet allemaal tegelijk! Nee, het gaat in een mooie planning – al zeg ik het zelf – zodat ieder boekproject de aandacht krijgt die het verdient.

Deze week hebben we het traject van correcties en drukproef afgerond voor de kinderpoëzie van John Goessens. Hij is een belangrijke zorgmanager in de groep Entrea Lindenhout. Omdat hij hierin zo gepassioneerd en succesvol is – je kent hem misschien als deskundige van tv –, heeft hij nog geen gelegenheid gekregen om zijn tweede passie te professionaliseren: kinderpoëzie.

Ondanks gesprekken en cursussen bij bekende collega’s als Ted van Lieshout, die hem aanspoorden om zijn werk bij gevestigde uitgevers aan te bieden, was het er nooit van gekomen. Tot nu.

Voordeel van zelfuitgeven

Het grote (gróte) voordeel van selfpublishing, is dat jouw boek helemaal van jóú wordt. In dit geval heeft John voor de illustraties Chris Tekent (pseudoniem van Chris Stoffels) ingehuurd; zij is de dochter van een vriend, die hij heeft zien opgroeien.
Chris is opgeleid aan de kunstacademie en heeft precies kunnen aanvoelen wat John met zijn gedichten wil. Tederheid bieden in een soms harde wereld. Wat dat betreft is het een mooie tegenhanger, of aanvulling, van de rauwe werkelijkheid die hij veel aantreft bij de kinderen die in de pleegzorg terecht komen.

Uitgeefster Nanda Roep neemt in haar coachingsgesprekken alle wensen en mogelijkheden door met de schrijver, zodat je voor (beginners)fouten kunt worden behoed, en zodat jouw boek zoveel mogelijk kansen krijgt in de harde buitenwereld. Voor ‘Er vallen woorden uit haar droom’ is dat met liefde gebeurd.

John Goessens:
“Het enthousiasme van Nanda was voor ons heel stimulerend, of eigenlijk onmisbaar, om van een setje gedichten/tekeningen tot een boek te komen. Zonder Nanda was ‘Er vallen woorden uit haar droom’ alleen maar een plan gebleven. Maar nu is het een boek.”

Wil je ook een eigen boek uitbrengen? Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Lees ook de blogserie ‘Publiceer jezelf’

Bij het gelijknamige boek

Deel #1: Zo maak je je boek
1.1 Jij en je boek
1.2 De kosten
1.3 De schrijver
1.4 Redactie en correctie
1.5 Vormgeving binnenwerk
1.6 Vormgeving omslag
1.7 Drukwerk

Deel #2: Zo promoot je je boek
Deel #3: Zo verkoop je je boek

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!