Je bent hier:

Publiceer jezelf #1.5: Vormgeving binnenwerk

Workshop deel #1.5: Zo produceer je je boek

Vormgeving binnenwerk

In het boek laat ik je zien op welke manier de eerste pagina’s van je boek moeten worden opgebouwd voor een professionele uitstraling. Namelijk door op de eerste rechterpagina te beginnen met de zogeheten ‘franse titel’: een getypte herhaling van je titel.

Daarna blijft de pagina leeg, en op de derde pagina plaats je de titel in de opmaak van je omslag. Op de vierde pagina komt je colofon en vanaf pagina vijf kun je starten met je verhaal.

Veel schrijvers zijn geen beelddenkers. Zij zetten veel te veel tekst op een pagina en zij laten te weinig ‘lucht’ op de bladzijden. Ook is het voor schrijvers erg moeilijk om een aantrekkelijke vormgeving te ontwikkelen. Probeer daarom eens of je een vormgever op je project kunt zetten.

De kosten variëren per project. Sommige vormgevers rekenen € 3,= per pagina en anderen vragen een totaalprijs voor het project. Vraag eens bij verschillende vormgevers een offerte aan en zet de tarieven in het overzicht van de bijlage.

Download hier gratis de complete workshop. Deel 1: Zo produceer je je boek

Deze blog is onderdeel van een serie ‘Publiceer jezelf’

Lees ook de blogserie ‘Publiceer jezelf’

Bij het gelijknamige boek

Deel #1: Zo maak je je boek
1.1 Jij en je boek
1.2 De kosten
1.3 De schrijver
1.4 Redactie en correctie
1.5 Vormgeving binnenwerk
1.6 Vormgeving omslag
1.7 Drukwerk

Deel #2: Zo promoot je je boek
Deel #3: Zo verkoop je je boek

 

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!

 

In één avond word je je eigen uitgever

Een boek uitgeven, kun je zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. In mijn boek ‘Publiceer jezelf’ lees je in één avond precies wat je moet doen, zodat je de keuzes kunt maken die perfect bij jou passen. Je bestelt het hier. Zoek je een uitgever voor je boek? Dat is niet langer nodig, die heb je al gevonden.