Je bent hier:

Jarig – en het gaat helemaal verkeerd

Jarig – en het gaat helemaal verkeerd

We vieren één ding…

Laat ik zo beginnen: heel veel dingen vieren wij niet. Geen trouwdag, geen Valentijnsdag, geen vader- of moederdag, geen Kerst en ook Pasen gaat aan ons voorbij. We vinden het wel leuk, maar we doen alleen mee als we tijd over hebben, zeg maar. We volgen niet de commercie maar onszelf, proberen we.

Maar één ding vieren we wel: de verjaardag. Elke verjaardag krijgt op de échte dag een etentje en cadeautjes. Altijd. Iedereen moet er vrij voor nemen. Nu wordt Mevrouw de Schrijfster 51 jaar. Eénenvijftig jaar! En wat denk je…? Iedereen kan, behalve mijn MAN!

 

Iedereen is er, behalve mijn MAN!

Al vijfentwintig jaar zijn er 4 dagen geblokkeerd in zijn agenda: mijn verjaardag, de zijne, die van onze dochter en die van onze zoon. Hoe kan het gebeuren dat het nu is misgegaan…? Nou ja: het is niet zijn eigen toernee, maar de show van iemand anders. Namelijk die van Henny Huisman. Silvester is de producent en de regisseur – we zijn erg trots. Hij heeft er simpelweg niet aan gedacht om alle shows van zijn productiehuis te laten blokkeren op MIJN dag!

(Even tussendoor: Ken je de film ‘The Incredibles’? Hier refereren wij in zulke situaties graag aan. De held ‘Iceman’ zegt tegen zijn vrouw dat hij de wereld moet redden, maar zij schreeuwt terug: ‘I’m your world!!’ 😂)

Nou goed… Toen hij me schuldbewust meedeelde wat er was gebeurd, reageerde ik met het volgende argument… Gelukkig heeft hij het goede meisje getrouwd, want ik heb het altijd leuk gevonden om mee te gaan naar zijn werk en rond te lopen bij zijn shows. Daarvoor ben ik flexibel genoeg. Onze kinderen weten niet beter: we verhuizen het hele gezin naar de show.

Zo ging alles verkeerd…

Zo komt het, dat ik mijn verjaardag zal vieren met Henny Huisman! (Koop tickets en kom ook!!) Wie had dat gedacht. Zo’n 40 jaar nadat ik in pyjama de Playbackshows keek, of misschien waren het al de Soundmixshows… VIER IK MIJN VERJAARDAG MET DAT TEAM!!
Al is het noodgedwongen, voor alle betrokkenen, kuch…

Voor deze ene keer is het wel goed, zei ik tegen Silvester. Eigenlijk is het natuurlijk hartstikke leuk. Maar dat zeg ik niet, want nu kan ik nog ‘strafpunten’ uitdelen die ik eens mooi op een zelfgekozen moment zal inwisselen…

Nieuwsgierig geworden? Bestel mijn boek hier!

Wil je reageren? Dat kan hier.

(Mijn boeken zijn ook te koop in de webshop. We verzenden elke werkdag en er is de optie om te laten signeren!)

De romans van Nanda Roep

  1. Twijfelgeval Eva – E-book (2008, Truth & Dare – Foreign Media Group)
  2. Bitter en glamour – E-book (2010, De Boekerij)
  3. Van familie moet je het hebben en kan je het krijgen ook (2014)
  4. Dik, druk en dronken (2016)
  5. Sable (2018)
  6. Leugens in de lente (2020) – genomineerd voor The Indie Awards 2020
  7. Het hoogste woord (2022)

LEES OOK: Wat ik leerde in 25 jaar schrijverschap