Brief3: muziek

Beste leerkracht,

In de bijlagen vind je verschillende downloads:

– een word-document dat je passend kunt maken voor jouw situatie

– een pdf die je kunt downloaden voor een klassenapp

– een flyer die je kunt toevoegen aan je mailing

Hieronder plaats ik ook de tekst uit het Word-document, zodat je eventueel gemakkelijk kunt kopiëren. Tip: voeg een eigen foto toe!

Beste ouders,

Zoals je weet staan deze weken in het teken van lezen! We willen de kinderen leesplezier bijbrengen en daarvoor doen we Het Project voor Leesplezier.

Deze week: muziek

Wij lezen de kinderboekenserie Plaza Patatta. (www.plazapatatta.nl) Bij deze boeken hoort ook muziek! Deze week leren we het themalied van de kinderboekenserie uit te voeren, door in onze handen te klappen. Wie het leuk vindt, zingt mee.

Nog steeds maken we opdrachten uit een werkboek. Het is de bedoeling om alle kinderen uit te dagen, dus de snelle lezers doen iets meer dan de moeilijke lezers.

Wat kun je thuis doen?

Als je meer wilt doen, kun je via youtube en via de website bij ‘Leeshulp voor thuis’ meer liedjes vinden die bij de boeken horen. (www.plazapatatta.nl) Luister naar de teksten en ontcijfer waar de liedjes over gaan. Als je abonnee bent van Storytel, vind je daar nog meer muziek van Plaza Patatta.

Achtergrondinformatie:

Nederlandse kinderen hebben het laagste plezier in lezen van alle landen om ons heen. In Nederland komen nog te veel kinderen van de basisschool met een slecht taalniveau. Als kinderen eenmaal 17 jaar oud zijn, is tegenwoordig 24% laaggeletterd te noemen. Zij kunnen niet meekomen in onze maatschappij, met alle gevolgen van dien. Dit proberen wij tegen te gaan.