Brief4: Afsluiting

Beste leerkracht,

In de bijlagen vind je verschillende downloads:

  • een word-document dat je passend kunt maken voor jouw situatie
  • een pdf die je kunt downloaden voor een klassenapp
  • een flyer die je kunt toevoegen aan je mailing

Hieronder plaats ik ook de tekst uit het Word-document, zodat je eventueel gemakkelijk kunt kopiƫren. Tip: voeg een eigen foto toe!

Beste ouders,

 

 

We willen de kinderen leesplezier bijbrengen en daarvoor hebben we Het Project voor Leesplezier gedaan!

 

Deze week: feestelijke afsluiting

De afgelopen weken hebben wij de kinderboekenserie Plaza Patatta gelezen. (www.plazapatatta.nl) Het belangrijkste was dat iedereen er plezier in had en dat is gelukt! Bij deze boekenserie hoort ook: koken!

Deze week sluiten we het project feestelijk af! We smullen van een hapje dat hoort bij de boeken en we stellen vragen aan de schrijfster!

Het vrolijke werkboek komt mee naar huis. Wie wil, mag de opdrachten en spelletjes afmaken.

 

Wat kun je thuis doen?

Als de kinderen meer willen lezen, kun je deze boeken vinden in de bibliotheek, of online bestellen. Het is ook leuk om je kind thuis te laten koken uit het kinderkookboek dat bij deze serie hoort. (www.plazapatatta.nl) Wees trots op het behaalde resultaat, dat zijn wij ook!

 

Achtergrondinformatie:

Nederlandse kinderen hebben het laagste plezier in lezen van alle landen om ons heen. In Nederland komen nog te veel kinderen van de basisschool met een slecht taalniveau. Als kinderen eenmaal 17 jaar oud zijn, is tegenwoordig 24% laaggeletterd te noemen. Zij kunnen niet meekomen in onze maatschappij, met alle gevolgen van dien. Wij hebben geprobeerd om dit tegen te gaan.