Je bent hier:

Reading good, feeling good

Teamwork

We onderhouden een Feelgoodboeken-community met een team van bloggers, schrijvers en creatieven. Er is een community, een workshop-omgeving en en FB-groep. Wees welkom, we leiden je graag rond!

Boeken die lékker zijn

Feelgoodboeken-community is opgericht om meerdere redenen. Niet alleen omdat het zulke lekkere boeken zijn waar veel mensen – meestal vrouwen, maar ook mannen – enorm van genieten. Feelgoodboeken geven je waar oprichter Nanda Roep het meeste van houdt: leesplezier.

Natuurlijk zorgt lezen voor ontspanning; het is zelfs de snelste manier om te ontspannen. Door te lezen, kijk je mee in het leven van de hoofdpersonen. Daardoor ontwikkel je empathie en een breder wereldbeeld.

Warm en grappig

Vaak zit er een mooie liefdeslijn in de boeken, maar let op: het hoeft niet allemaal girl-meets-boy te zijn! Deze community raadt jou veel boeken aan die iets verder kijken dan dat. In feelgoodboeken zitten sfeerschetsen, en vaak zijn het  grappige boeken. Feelgoodboeken bedoelen jou een fijne leeservaring te geven.

Status van het feelgoodboek

Een heel belangrijke reden om voor Feelgoodboeken een community op te richten, was een wetenschappelijk onderzoek uit 2018 met een – voor mij (Nanda Roep) – schokkende uitslag. Boeken van vrouwen worden lager gewaardeerd dan boeken van mannen. NRC plaatste een artikel naar aanleiding van het onderzoek, zie link.

Lees: In de literatuur is de vrouw nog steeds een cliché

“…niemand komt op het idee om boeken van mannelijke auteurs over mannelijke protagonisten een genreaanduiding te geven – terwijl dat voor ‘vrouwenboeken’ wel gebeurt.”