Je bent hier:

Dromen kun je ook uitvoeren

Dromen kun je ook uitvoeren

Nieuwe plannen

Als schrijfster zie je al van verre aankomen of je zo ver kunt zijn om je nieuwe roman uit te brengen. Dus ja, ik ben helemaal klaar voor het nieuwe jaar!! Wat kun je in 2022 van mij verwachten? Lees het gauw en geniet mee!

Mijn nieuwe roman…

Begin 2020 was ik al begonnen met schrijven. Nog voordat mijn vorige boek ‘Leugens in de lente’ uitkwam, stonden de eerste hoofdstukken op papier. Het idee was dat ‘Het hoogste woord’ – want zo heet de aanstaande roman – eind 2021 zou verschijnen. Ik lag op schema en in de lente van 2021 rondde ik mijn manuscript af. Maar toen kwam de gedachte dat ik de publicatie ook uit kon stellen… Ik schreef er een blog over, die lees je hier: Het manuscript laten rusten.

Het wordt nu voorjaar 2022…

Het uitstel is goed geweest voor deze roman. In al mijn bescheidenheid denk ik dat ‘Het hoogste woord’ het beste boek wordt dat ik tot nu toe heb gemaakt. Er zit een bespiegeling in op het boekenvak… Er zit spanning in; een bloedbad en dreigementen… Er zit liefde in en vriendschap, plus een belangrijk stukje Nederlandse geschiedenis uit de jaren 2011-2014. We hebben nu besloten om het boek uit te brengen in mei 2022.

Maar zoals je weet schrijf ik niet alleen romans voor volwassenen (literaire feelgood). Al jaren maak ik kinderboeken en met de serie Plaza Patatta zet ik me in voor leesplezier. Ook van deze serie komt er een nieuw deel aan, Plaza Patatta: De vlugge vlogger. Nu hebben we besloten om deze óók te laten verschijnen in mei 2022.

Blog gaat verder onder de foto.

Twéé boeken in één maand – is dat wel handig??

Nu is jouw vraag natuurlijk: Maar Nanda, twéé boeken in één maand; is dat wel handig??
Mijn antwoord: Dat weet ik niet!!

Maar zoals je mij kent, wil ik het toch graag proberen. Er is één nadeel, namelijk dat je voor twee producten tegelijk aandacht wilt vragen. Maar er is óók een voordeel, namelijk dat het communiceren en alle drukte die erbij hoort, tegelijk in je agenda zet. Nu hoef ik niet én te focussen op het schrijven van een manuscript én contact te zoeken met de buitenwereld voor een nieuw boek. De workflow, zal ik maar zeggen, is gebundeld en past bij elkaar. Het zou moeten betekenen dat het minder stressvol is en beter georganiseerd.

Blog gaat verder onder de foto.

Wat kun je van ons verwachten?

Samen met mijn team bereid ik projecten voor die zich toespitsen op het verhogen van leesplezier. Voor de roman betekent het: een vrolijke boekpresentatie, een voorverkoop en een mooi pakket voor gezellige leesclubs. Voor Plaza Patatta betekent het: een gratis tekenles voor scholen die zich aanmelden (wil je gratis meedoen? Neem contact met mij op!), plus leuke video’s voor het YouTube-kanaal en hulp bij thuis lezen.

Dus ja, ineens is het alweer druk! Wat gaat het nieuwe jaar brengen? Dat is nog volkomen onzeker. Maar hopelijk weten we jou te bereiken en alle vrolijke lezers erbij!

Wil je reageren? Dat kan hier.

(Mijn boeken zijn ook te koop in de webshop. We verzenden elke werkdag, en er is de optie om te laten signeren!)

De romans van Nanda Roep

  1. Twijfelgeval Eva (2008, Truth & Dare – Foreign Media Group)
  2. Bitter en glamour (2010, De Boekerij)
  3. Van familie moet je het hebben en kan je het krijgen ook
  4. Dik, druk en dronken
  5. Sable
  6. Leugens in de lente – genomineerd voor The Indie Awards 2020
  7. Het hoogste woord (verwacht in 2022)

LEES OOK: Wat ik leerde in 25 jaar schrijverschap