Je bent hier:

Publiceer jezelf #1.3: De schrijver

Workshop deel #1.3: Zo produceer je je boek

Schrijver

Omdat het gaat over een zelfpublicatie, zal je vrijwel zeker zelf de schrijver zijn van je eigen boek. Je kunt besluiten om aan jezelf niets uit te betalen, maar het is toch verstandig om na te gaan hoeveel tijd je in het schrijven hebt gestoken. Al is het alleen maar voor je eigen overzicht.

Als jij een boek maakt dat je wilt verkopen, raad ik je aan, om jezelf voor een royalty van 10% in het overzicht te plaatsen. Een royalty wordt uitgekeerd na verkoop van je boek. Hou er bij het bepalen van je boekenprijs dus rekening mee dat je 10% aan de schrijver moet betalen.

Als het om een prentenboek gaat, wordt deze royalty verdeeld tussen schrijver en tekenaar. Hoe dat meestal wordt gedaan, vind je terug in mijn boek.

Download hier gratis de complete workshop. Deel 1: Zo produceer je je boek

Deze blog is onderdeel van een serie ‘Publiceer jezelf’

Lees ook de blogserie ‘Publiceer jezelf’

Bij het gelijknamige boek

Deel #1: Zo maak je je boek
1.1 Jij en je boek
1.2 De kosten
1.3 De schrijver
1.4 Redactie en correctie
1.5 Vormgeving binnenwerk
1.6 Vormgeving omslag
1.7 Drukwerk

Deel #2: Zo promoot je je boek
Deel #3: Zo verkoop je je boek

 

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!

 

In één avond word je je eigen uitgever

Een boek uitgeven, kun je zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. In mijn boek ‘Publiceer jezelf’ lees je in één avond precies wat je moet doen, zodat je de keuzes kunt maken die perfect bij jou passen. Je bestelt het hier. Zoek je een uitgever voor je boek? Dat is niet langer nodig, die heb je al gevonden.