Je bent hier:

Publiceren na een leven lang...

Publiceren na een leven lang…

Eerst wilde ik alleen maar delen hóé je je eigen boek kon publiceren. Maar daarna begreep ik dat er altijd mensen zullen zijn die ik nog meer moet helpen dan dat. Mensen, voor wie ik het gewoon even moet oppakken en uitvoeren.

Speciaal voor hen richtte ik ‘Uitgeverij Adnan’ in. Dat is ‘Nanda’ achterstevoren en het is bovendien een Arabische naam. De betekenis is ‘genot’ en ‘de eeuwige’  en nog voordat het officieel werd, kreeg ik mijn eerste klant.

Een man op leeftijd (81 jaar) had mijn boek ‘Publiceer jezelf’ gekocht, maar hij liet me weten dat hij de energie niet meer had om zijn eigen boek te publiceren. Toen wist ik: dit is een laatste puzzelstukje. Ik heb mijn roeping gevonden. Als een beleefd klein meisje maakte ik een afspraak met hem.

Nu verschijnt binnenkort de gedichtenbundel van deze 81-jarige theoloog. (Hij laat weten: bijna 82, in augustus.) Hij heeft zijn hele leven gestudeerd en visies op de bijbel geschreven, waarin hij betoogde dat man en vrouw volgens de bijbel gelijkwaardig horen te leven, samen met mensen uit alle culturen.

We bespraken dat zijn ideeën weinig gehoor hadden gevonden in zijn leven. Wat had hij eraan kunnen doen…? Niets, soms is de tijd nog niet rijp… De gevestigde orde had zijn stem niet laten klinken, en dan word je niet gehoord. Maar hóé fijn is het dat op de drempel van de tijd de mogelijkheden zich openen!

Deze theoloog en dichter wilde graag zijn gedichtenbundel uitbrengen en uitgeverij Adnan is daarvoor de perfecte plek! We dronken een kopje koffie en we bespraken hoe zijn gedichten zijn gebaseerd op zijn visie van gelijkwaardig samenleven tussen man en vrouw.

Als ervaren zelfuitgever kon ik hem tips aan de hand doen, waarbij hij zijn gedichten als gespreksonderwerp kan inzetten bij kerkelijke bijeenkomsten. Op die manier kan hij straks alsnog zijn ideeën aanhangig maken.

Toen we afscheid namen, zei hij: ‘Het is zo mooi. Mijn hele leven is het niet gelukt en nu komt er toch een boek van mij.’

En ik wist, dat ik mijn hartje goed had gevolgd. Uitgeverij Adnan zorgt ervoor.

Boekcitaat uit ‘Publiceer jezelf’:

“Toen ik begon als zelfuitgever, waren er zo’n honderd gelijkgestemden eh, visionairs aangesloten bij De Vrije Uitgevers (zie paragraaf 3.1). Een paar jaar later zijn het er vierhonderd en het aantal groeit nog steeds. Die uitbreiding hebben wij nodig, alleen door groot te zijn kunnen wij ruimte afdwingen voor de goede zelfgeproduceerde boeken. Wij brengen nieuwigheid, eigenzinnigheid, diversiteit en een verbreding van de mindset bij de bestaande boekenvakkers en sommige nog vastgeroeste journalisten.

Dus ja, mocht je twijfelen over een eigen publicatie: doe het en doe het goed. Als wij niet laten zien wat er allemaal mogelijk is, blijft het boekenvak tot aan de enkels in de klei staan. (Dat gebeurt niet hoor, want de vernieuwers winnen volop terrein.)

Ben je een aspirant-schrijver: lever ons een topverhaal. Ben je een fotograaf of een kok, een knutselaar of iemand die veel van sterrenkunde weet? Deel je kennis en je beelden met de wereld. Heb je een moeilijke of juist een geweldige periode af te sluiten? Zet het in een boek, zodat het je voor altijd bijblijft.

In één avond word je je eigen uitgever

Een boek uitgeven, kun je zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. In mijn boek ‘Publiceer jezelf’ lees je in één avond precies wat je moet doen, zodat je de keuzes kunt maken die perfect bij jou passen. Je bestelt het hier. Zoek je een uitgever voor je boek? Dat is niet langer nodig, die heb je al gevonden: dat ben jij.

 

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!