Je bent hier:

Nanda Roep & Leesplezier

Lezen is alles

Wat is plezier in lezen eigenlijk? Hoe kun je dat bereiken? Nanda Roep publiceert sinds 1996 boeken. Eerst voor meerdere gevestigde uitgeverijen, circa 50 titels. Maar daarna, vanaf 2010, als eerse ‘selfpublisher‘ van Nederland.

Lezen is de basis van alles. Wie lékker leest, kan snel ontspannen. Wie góéd leest, kan haar dromen bereiken. Wie graag leest, houdt haar geest fris. Nanda Roep richt zich als schrijfster, uitgeefster, onderwijzer en als boekverkoper op het plezier in lezen. Het is een simpele wens, leesplezier te hebben, maar soms o zo lastig te bereiken.

(Tekst gaat door onder de foto:)

Hoe creëer je leesplezier? Ik geef je 5 tips:

1: Besluit om één ding te doen, namelijk je boek te lezen. Leg je telefoon tijdelijk weg, zet de tv uit, of zachter. Schenk een drankje in en zoek een lekkere plek.

2: Wacht geduldig tot je concentratie er is. In deze tijden is het lastig geworden om te focussen op ons boek. Soms moet je een regel wel vijf keer lezen voordat tot je doordringt wat er staat. Dat is niet erg, dat duurt maar even. Blijf focussen en concentreer je op je boek.

3: Kies een boek dat je aanspreekt. Laat je niet wijsmaken dat het een boek van een bepaalde soort moet zijn; wetenschappelijk of literair, mannelijk of vrouwelijk, of wat-dan-ook. Kies vanuit je hart.

4: Lees op een moment dat het lekker past. Voor sommigen is dat ‘s ochtends in bed, voor anderen is het ‘s avonds voor het slapen gaan. Zelf lees ik daarnaast graag in de trein, maar ook tijdens werkpauzes lees ik graag, bijvoorbeeld als ik een kopje koffie drink in de stad. Vergeet dus niet je boek in je tas te steken als je vertrekt voor een ommetje!

5: Doe moeite voor je leesplezier. Voor kinderen betekent het vaak dat ze moeten leren volhouden, en dat ze nog woorden moeten bijleren. Voor volwassenen betekent het meestal dat ze tijd moeten maken – ik zou zeggen: gun het jezelf, doe jezelf die tijd cadeau. Uit onderzoek is gebleken dat (plezier)lezen de snelste manier is om te ontspannen.

Nanda Roep begon destijds, in 1996, voor uitgeverij Leopold. Zij was pas vierentwintig jaar oud. Binnen enkele jaren schreef zij voor vijf gevestigde uitgevers en twee landelijke kranten.

Vanaf 2008 werkte ze aan de oprichting van Uitgeverij Nanda, omdat ze mogelijkheden zag om het plezier in lezen te ondersteunen via vrolijke activiteiten – op dat pad konden haar gevestigde uitgevers haar niet langer volgen. In 2010 verscheen haar eerste officiële eigen boek.

Tegenwoordig helpt Nanda Roep zoveel mogelijk organisaties bij het bereiken van hun doel om leesplezier te creëren bij zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast helpt ze creatieve ondernemers bij het bereiken van hun droom door te ondersteunen bij het produceren van een eigen boek. Ze publiceerde het boek waarin ze al haar ervaringen als selfpublisher deelde. Tot slot helpt ze je aan je eigen lekkere leesmomenten via haar webshops en haar eigen feelgood-romans. Daar is het tenslotte allemaal om begonnen.