Je bent hier:

de ontwikkelingen voor een kinderboekenserie

De ontwikkelingen voor een kinderboekenserie

In december kijk ik graag terug op het afgelopen jaar. Wát vliegt de tijd en is dat ook zo voor een kinderboekenserie? Wat heeft 2022 betekent voor Plaza Patatta en andersom geldt hetzelfde: wat heeft Plaza Patatta betekent voor 2022? Een korte terugblik.

Het spannend voorjaar

Het voorjaar was erg spannend voor de kinderboeken. Het nieuwste en 17e deel is verschenen: De vlugge vlogger. Dit boek gaat over video en YouTube, iets waar veel kinderen enthousiasme voor hebben. Taaltechnisch maakt het boek gebruik van flashbacks, wat voor veel jonge lezers meteen een mooie oefening is – ook al gaat het daar eigenlijk niet om. Nee, het gaat om het leesplezier. Gelukkig heeft Plaza Patatta dat volop kunnen bieden!

In het voorjaar heeft ook de gratis meet & greet van Stichting Leesplezier plaatsgevonden. Elke klas kan zich hiervoor inschrijven aan het begin van het schooljaar – daarna steun je leesplezier tijdens het schooljaar – en nu maak je impact met een live gesprek aan het einde van het schooljaar! (In september opent de nieuwe inschrijving voor het nieuwe schooljaar! Scholen worden ingedeeld in groepen van maximaal tien klassen!)

(Blog gaat verder onder de foto)

 

 

Het vrolijke najaar

In het najaar beginnen scholen goed met een impuls aan het leesonderwijs. Plaza Patatta doet er graag aan mee!! Via Stichting Leesplezier kunnen er weer Projecten voor Leesplezier worden gedaan. (Aanbevolen voor jaarlijkse uitvoering in groepen 5.)
Honderden kinderen maken kennis met leesplezier, dankzij de creatieve lessen die zijn gekoppeld aan de boeken. Een uniek project met grote impact!

We sluiten het jaar goed af met het vrolijke Doe-boek voor de Feestdagen. Download het gratis en volg onze nieuwsbrieven en/of socials voor de juiste link naar de download! Hoezo is er tijdens Sint en Kerst geen ruimte voor leesplezier? Het is de perfecte periode!

Onze fan van 2022 in het zonnetje

Dit jaar wil ik lezeres Sammi (10 jaar) in het zonnetje zetten. Zij heeft Plaza Patatta ontdekt via haar moeder en in één schooljaar heeft ze bijna de halve serie gelezen!

“Nanda jij schrijft hele leuke boeken en Silvester kan super goed tekenen.”
Groetjes Sammi

De moeder van Sammi:

“Ze is zoooo blij met de tekeningetjes ook!*
Ze zei: ‘Ik heb nu Luna, Lotte én de vader! Dit is echt bijzonder hè, mama.'”

*De boeken voor Sammi zijn gesigneerd en gekocht via onze webshop.

Volgende keer… in het nieuwe jaar! *

Mijn volgende blog zal verschijnen wanneer het 2023 is! Daarom wens ik je graag de allerleukste feestdagen toe en alvast de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!!!

*Psst: volgende keer de coverreveal van het nieuwe, 18e boek!