Van harte gefeliciteerd met dit nieuwe boekenjaar! In 2023 hoop ik op het beste voor iedereen – vanzelfsprekend wens ik dat! Wij gaan meteen van start met de productie van een waanzinnig nieuw boek met de titel: ‘Zo word je een songwriter’. Uitgever Nanda Roep (ik dus) heeft inderdaad haar eigen interesse ingezet voor dit nieuwe plan, zoals dat het fijnste is.
Hoewel ik de teksten heb geschreven voor meerdere cd’tjes met kindermuziek (superleuk, je vindt ze op Spotify), is er áltijd ruimte om door te groeien. De vraag die in het boek wordt beantwoord, is: ‘Liedjes schrijven, hoe doe je zoiets nou eigenlijk…?’

Nadat ik enkele componisten over dit onderwerp had gesproken, trof ik ineens de man die het schrijven kan: Peter van Vleuten. Met zijn eigen songwritersschool leert hij ons, zowel gevorderden als beginners, hoe je een eigen song schrijft. Ik kan niet wachten om het manuscript te mogen redigeren – en dan bedoel ik dus vooral: om het te mogen lezen. We komen ermee in dit nieuwe jaar! Stay tuned!

(Blog gaat verder onder de foto.)

Foto: Peter van Vleuten tekent contract

Als schrijfster hoop ik te starten met mijn nieuwe roman. Ik heb er een mooi en interessant idee voor, maar eerlijk gezegd voel ik voorlopig geen acute haast. Er zijn al zeven andere leuke (literaire) feelgood-romans die je kunt lezen! Je vindt mijn titels in de webshop, de winkel, de bieb en online!

Terwijl ik de fictie dus rustig laat gisten en ontwikkelen, hou ik me bezig met non-fictie. In dit geval: taal in het onderwijs. Nadat het boek ‘Creatief schrijven met de klas!’ (met 60 kant-en-klare opdrachten) een onverwacht succes bleek, wilde ik iets maken voor de leerkrachten die minder tijd hebben voor het schrijven, maar die wél de leerlingen taalsterk wil maken. Dat wordt: ‘Taalspellen voor de klas!’ (met 60 leuke taalspellen). Verschijnt in dit nieuwe jaar. Volg ons op socials!

(Blog gaat verder onder de foto.)

 

De beste wens…

Er is meer. Natuurlijk komt er ook een nieuw Plaza Patatta-boek! We zijn weer met veel plezier aan het voorbereiden. Dit jaar gaat het om de titel: ‘De bevrijding van Biesland’. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde oorlogservaringen uit Apeldoorn, waar ik woon en werk. In Apeldoorn woonwerkte de grootste nazibaas Seyss-Inquart. Hoe was het voor de mensen om hem zo dichtbij te hebben? Nadat ik een brief kreeg van een – inmiddels – bejaarde Apeldoorner, begreep ik tot mijn verrassing dat het voor kinderen heel anders was dan ik altijd dacht. Je leest erover in het nieuwe kinderboek, dat alweer het 18e (!!) deel in de serie zal zijn.

Er is meer, want er is mijn werk in het onderwijs en er is mijn werk voor Nieuwsblad Stedendriehoek. Daarnaast is er Stichting Leesplezier, dat ook mooi nieuws te melden heeft. (Volg de St. Leesplezier via de website, de nieuwsbrief en de FB-groep!) Maar dat nieuws komt via andere kanalen…
Want één ding heb ik goed geleerd, en dat is om het ene bedrijf niet te verwarren met het andere. Mensen vragen mij regelmatig of ik niet te veel doe? Maar weet je, als ik één bedrijf open, laat ik het andere gesloten, zoals nu. Dan voel je wat ik bij alle activiteiten voel: rust. En dit lijkt me sowieso een goede wens en een goed voornemen voor het nieuwe jaar: rust en ontspanning, en mooie ervaringen delen met de mensen die je lief zijn.

Liefs en alle goeds,
Nanda x