Je bent hier:

Samenwerking met (online) bibliotheek

Samenwerkingen met je eigen boek

Uitgeverij Nanda bestaat inmiddels al bijna vijftien jaar! Eén van de dingen die ik zo heerlijk vind aan het uitgeven van mijn eigen boeken, is dat ik zelf de rechten beheer. Zo kan het, dat ik gemakkelijk samenwerkingen kan aangaan met (online) bibliotheken. Ik hoef alleen maar ‘ja’ te zeggen en alweer meer kinderen krijgen toegang tot de boeken en het leesplezier.

In deze blog mag ik twéé samenwerkingen vieren: met online (school)bibliotheek Boekies en met online bibliotheek Yoleo (gratis, want gekoppeld aan landelijke bibliotheekdienst). Deze samenwerking benadrukt de inzet van Uitgeverij Nanda voor het stimuleren van leesplezier bij een jong publiek en toont de waarde van partnerships in het bereiken van dit doel.

Ik zal ingaan op Yoleo, dat voor ieder kind beschikbaar is. Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo.

Yoleo, bijvoorbeeld, biedt een unieke leeservaring door punten te bieden die kinderen kunnen gebruiken om hun virtuele kamer te versieren, waardoor lezen zowel leuk als belonend wordt. Door de tekst tegelijkertijd te tonen en voor te lezen, maakt Yoleo het lezen toegankelijker, zelfs voor kinderen met leesuitdagingen zoals dyslexie.

Het verspreiden van leesplezier

Door de handen ineen te slaan met platforms als Boekies en Yoleo, benadrukt Uitgeverij Nanda haar toewijding aan het verspreiden van het plezier in lezen en het ondersteunen van de ontwikkeling van kinderen door middel van literatuur.

Er is meer…

 

Blog gaat verder onder de foto.

Yoleo en leesplezier met plaza patatta en nanda roep.

In deze afbeelding zie je de boekenkast die jouw kind zelf heeft mogen vullen. Als je op het boek klikt, gaat het open. Nu kun je lezen met verschillende hulpmiddelen, zoals audio en/of een liniaal. Probeer het eens, het is gratis!

Leuke extra activiteiten voor aan de (knutsel)tafel!

Via Stichting Leesplezier kun je gratis ‘Leeshulp voor Thuisplezier’ vinden, dat weer aansluit bij de boeken. Wat denk je van een heuse lesbrief-voor-aan-de-keukentafel, met vragen die je als ouder kunt stellen over het boek? Of het recept van een hapje dat in het boek wordt gegeten? Zo breng je de inhoud van het boek nóg levendiger tot leven!

Als klap op de vuurpijl kun je een heuse oorkonde uitreiken wanneer het boek is uitgelezen. Zeg nu zelf: hoeveel leuker wil je het hebben…? Zoek het op, maak accounts aan en doe mee! We wensen je veel leesplezier!

leesplezier helpen, thuis werken aan lezen

Bij Stichting Leesplezier kun je gratis Leeshulp voor Thuisplezier vinden. Reik een mooie oorkonde uit en geniet!

Een Uitnodiging om Ons te Volgen

Bezoek onze website voor meer informatie over onze publicaties en auteurs. Volg ons ook op sociale media om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en updates van Uitgeverij Nanda.

 

Droom je ervan om je eigen boek op de markt te brengen? Neem contact op met Uitgeverij Adnan. Wie weet wordt jouw verhaal het volgende grote succes in de Nederlandse literatuur. Tot gauw!

 

Liefs,
Nanda Roep

 

Wat uitgeverij Adnan doet voor organisaties: link
Wat uitgeverij Adnan doet voor particulieren: link