Je bent hier:

Zo gebruik je YouTube bij je leeslessen

Zo gebruik je YouTube bij je leeslessen

 

Wat is het videokanaal?

Schrijfster Nanda Roep heeft een YouTube-kanaal dat is ingericht als ‘boekenkanaal’. Er staan bijna 100 video’s op! Deze zijn handig te gebruiken in een leuke leesles. Dit is hoe je dat doet.

Starten met video in de leesles

1. Word óók abonnee! Je kunt het kanaal hier vinden.

Wat staat erop?

2. Het account is ingericht in playlists – de afspeellijsten. Zo kun je handig kiezen met welk thema je aan de slag wilt. Zoek je informatie over de schrijfster, ga je knutselen of koken, of zoek je vrolijke muziek die past bij de boeken? Lees onder de thumbnails welke video’s er zijn verzameld en kies!

 

Hoe ziet het eruit?

3. Klik de afspeellijst van je keuze aan, en je krijgt in een klein menu te zien welke video’s eronder staan, zie voorbeeld. Lees je ‘Een fantastische verjaardag’ met de klas? In deze lijst staan 2 video’s waarin de schrijfster en de tekenaar vertellen over het maakproces. Superinteressant!

Waar kan ik uit kiezen?

4. Het YouTube-kanaal staat vol met video’s, die horen meestal bij de Plaza Patatta-kinderboeken. Deze serie richt zich op middenbouw PO, en is voor iederéén. Moeilijke lezers, gemiddelde én snelle lezers beleven er plezier aan. Steun het leesplezier met de vrolijke extra’s van Plaza Patatta. Het zorgt voor plezier en verbondenheid in de klas!

Let op: Bij aanschaf van een boekenpakket voor de groep (30 stuks), zijn er kortingen mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.

Ga je knutselen, zoek je informatie of luister je de liedjes die horen bij de serie? Kies je playlist en begin!

 

Heb je een voorbeeld voor me?

Jazeker! De volgende keer zal ik een complete les voor je uploaden, met gebruik van een leuke video!

Tip: Maak alvast kennis met de boeken van Plaza Patatta van Nanda Roep, zodat kinderen gauw weten waar het over gaat!

Schrijfster in de klas? Dat regel je hier.