Je bent hier:

De schrijfster leert bij over marketing

Wat heeft me bezield?

De afgelopen maanden heb ik teruggetrokken geleefd. Ik ben tijdelijk gestopt met BeReal, ik heb even geen wekelijkse fotoserie gepost… Er zat geen plan achter, ik volgde gewoon mijn flow. Soms vroeg ik het me natuurlijk wel af… Waarom trok ik me ineens terug? Maar als ik me afvroeg of ik de social media weer fanatieker wilde gaan gebruiken, deed ik het niet. Pas nu, vijf maanden later, begin ik weer een beetje om me heen te kijken. Wat heeft me bezield?

Het gedrag van een schrijver

Als schrijfster ben ik wel gewend om me terug te trekken. Je kunt zo heerlijk in een verhaal leven wanneer je aan het schrijven bent – dat is het fijnste wat er is! Maar dit keer was ik niet bezig met het schrijven van een boek. Nee…, ik zat middenin… Tja… Automatiseringen.

Als ik kijk naar de afgelopen maanden, dan kan ik niet anders zeggen dan dat deze schrijfster heeft bijgeleerd. Ik raakte bevangen van webinars: marketing, funnels, automatiseringen, seo en zelfs coderen. Vrijwel elke maandagavond woonde ik een webinar bij. Het ging verder. Ik leerde bij over editing, maar ook muziekakkoorden, ondertiteling en key frames. Zelfs gaming leerde ik bij – en weet-ik hoeveel termen uit de animatiewereld.

Tegelijkertijd bereidde ik, maar niet in mijn eentje, wel 10 boekpublicaties voor. Sommige titels worden herdrukt en andere titels zijn nieuw. Het hield me van de straat… Ik zat er helemaal in! Ik vergat de buitenwereld!

Is dit nog een persoonlijk leven?

In deze blog wil ik delen hoe het leven van een schrijfster eruitziet. Maar hoort dit er nog bij? Over mijn persoonlijke leven heb ik minder te vertellen – maar dat komt ook doordat mijn kinderen zo groot zijn dat zij zelf hun levens wel of niet kunnen delen. Ikzelf leefde heel tevreden verder… Met mijn werk.

 

Schrijfster Nanda Roep doet haar eigen marketing.

Schrijfster wordt marketeer

Als uitgeefster heb ik voldoende geleerd over schrijven, vormgeving en drukwerk. Het is tijd voor de volgende stap: marketing en promotie. Wát is daar veel over te zeggen! En veel over te leren! Nadat het me eerst heeft geduizeld (ik moet toegeven dat het jarenlang heeft geduizeld, maar ik hou gelukkig van uitdagingen), begin ik er eindelijk wat grip op te krijgen! Of dat waar is en ook klopt? De tijd zal het leren…

Checklist voor boekpromotie

In ieder geval begrijp ik precies wat ik kan doen om een boek onder de aandacht te brengen. Omdat ik zo aardig ben, vertel ik het jou ook. Ben je een auteur of een zelfuitgever en wil je checken of je voldoende doet aan de promotie van je boek? Download dan hier mijn checklist. Alsjeblieft. Voor jou.

Er blijft de vraag of dit nog over mijn persoonlijke leven gaat… Mm… Wél als je bedenkt dat ik me hier volledig mee heb bezig gehouden, natuurlijk! Het lijkt me verstandig als we het daar maar over eens zijn… #kuch 😉

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen en projecten? Volg me dan op sociale media en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Liefs,
Nanda Roep