Je bent hier:

Een momentje voor mijzelf

Na al het harde werken aan het zwembadboek, aan boeken voor particulieren en boeken voor mensen met verstandelijke beperking, vind ik het fijn om een momentje te nemen voor mijzelf. Niet te vergeten dat ik al acht romans heb uitgebracht!

Als je op zoek bent naar een nieuwe leesuitdaging voor je boekenclub, lees dan verder! Met mijn laatste roman ‘Het hoogste woord’ heb ik niet alleen mooie kritieken mogen krijgen, maar zijn we ook gestart met het initiëren van mogelijkheden voor mooie gesprekken.

Zit je bij een leesclub en is dit echt iets voor jou? Lees dan deze blog!

Download hier je inkijkexemplaar van ‘Het hoogste woord’!

  1. Begin bij het begin: Bespreek eerst je verwachtingen en deel je eerste indrukken van het boek. Dit zet meteen de toon voor de discussie!
  2. Schrijfstijl: Een goed boek valt of staat met de schrijfstijl. Vind je het prettig om te lezen? En hoe denk je over het gebruik van elementen zoals flashbacks?
  3. Duik in de personages: Wie heeft de meeste groei doorgemaakt? En wie is jouw favoriet? Discussieer over hun ontwikkelingen en motivaties.
  4. Verhaalstructuur: Hoe zit het boek in elkaar en welk element sprong er voor jou echt uit?
  5. Thema’s en Boodschap: Verdiep je in de onderliggende thema’s van het verhaal. Wat denk je dat Nanda Roep je wilde vertellen met ‘Het hoogste woord’?
  6. Titelverklaring: Wat denk jij dat de titel betekent? Dit kan een levendige discussie opleveren!
  7. Generatie en taal: Hoe voel je je over de kloof tussen generaties die in het boek wordt besproken, en de observaties over taalniveaus?
  8. Veranderingen: Als jij het verhaal mocht aanpassen, wat zou je dan veranderen?
  9. Emotie: Dit boek is krachtig. Welke emoties heeft het bij jou losgemaakt?
  10. Vergeten vragen: Is er iets wat je nog wilt bespreken? Dit is je kans!

Ik hoop dat deze vragen je helpen om een diepgaande en bevredigende discussie te hebben over ‘Het hoogste woord’. En als je meer boekentips wilt, vergeet me dan niet te volgen op social media!

(Lees hier meer over de Hebban-boekenclub over Het hoogste woord.)

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn avonturen en projecten? Volg me dan op sociale media.

Liefs,
Nanda Roep