Je bent hier:

Er groeit iets in mijn hoofd

Er groeit iets in mijn hoofd

Creativiteit is een heerlijk iets. Het overvalt je op de gekste momenten. Bij mij komen er ieder moment van de dag ideeën en invallen. Dat komt omdat ik eigenlijk álles wel leuk of interessant vind, maar het komt ook doordat ik altijd veel tijd plan om te relaxen. Ik ga lopend of fietsend naar mijn afspraken, ik reis verder met de trein, ik maak elke dag 1-2 ommetjes. Alles op mijn gemakje. Alles om de deur op een kier te laten staan voor creativiteit. Want ik weet: stress is een killer voor vrolijke ingevingen. Die moet buiten de deur blijven!

Nu lukt dat goed, ik leef erop en ik geniet ervan. Maar toch kom ik praktische bezwaren tegen: de ontlezing. Voor schrijvers is het weinig rendabel om de uren in te zetten voor het creëren van een volgens prachtig boek. In onze Nederlandse cultuur is er nou eenmaal relatief weinig waardering voor, helaas, en dat heeft haar impact op de professionele schrijvers.

Misschien waren het de hormonen (echt), maar ik heb lange tijd gedacht: voor wie zou ik het doen? Ik heb zoveel prachtigs gemaakt en dat lijkt me voorlopig voldoende. Er is genoeg. Voor mij geen reden om mij te richten op een moeizame en bovendien armlastige boekenmarkt.

Maar toch… kruipt het bloed waar het niet gang kan. Op mijn gemakje heb ik gewerkt aan een nieuwe serie…

(blog gaat verder onder de foto)

De nieuwe serie…

Deze nieuwe serie speelt zich af in ons gevoelsleven. Hij richt zich op de groepen 1-2-3-4, dus de kleuters en middenbouw. Hoe voel je je en waarom voel je je zo? Vertel het eens…? Bereid je voor op de innemende serie: Pompon!

Wanneer komt het?

Vandaag laat ik je de schetsen zien… Eerder zei ik al dat het voor een schrijver weinig rendabel is om uren in te zetten voor een prachtig boek. Toch willen we het doen, maar we zijn door schade en schande wijs geworden: we gaan op ons gemakje. In 2024 hopen we ermee te komen. Wil je op de hoogte zijn? Wil je de serie gebruiken in je therapieën of tijdens je onderwijs? Schrijf je dan hier in voor het overzicht van onze nieuwsbrieven en je krijgt niet alleen de updates, maar ook onze aanbiedingen in je mailbox!

Ik wil een eigen boek. Breng me naar Uitgeverij Adnan.

 

Lees ook de blogserie ‘Publiceer jezelf’

Bij het gelijknamige boek

Deel #1: Zo maak je je boek
1.1 Jij en je boek
1.2 De kosten
1.3 De schrijver
1.4 Redactie en correctie
1.5 Vormgeving binnenwerk
1.6 Vormgeving omslag
1.7 Drukwerk

Deel #2: Zo promoot je je boek
Deel #3: Zo verkoop je je boek

Wil je ook weten hoe het moet? Dat lees je in dit handboek voor zelfuitgevers!

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!