Je bent hier:

Publiceren na een leven lang...

Het heft in eigen hand…

In een eerdere blog schreef ik al over Aart, die na een leven lang te hebben geschreven, nu door mij zijn eigen poëziebundel liet samenstellen. Inmiddels is zijn boek verschenen: ‘Liefde en de samenleving’. Bij uitgeverij Adnan!

Titel: Liefde en de samenleving

Auteur: Aart van den Dool

Uitgeverij Adnan

ISBN: 978-94-90983-86-4

Hier lees je hoe hij hier toe kwam.

Wil je ook een eigen boek laten publiceren? Neem contact met me op via info@nandaroep.nl.

Maak er een zeer persoonlijk boek van

Het was een feest om aan de bundeling te werken. Aart bleek namelijk omringd te zijn door talentvolle (schoon)zussen. Zelf was hij er schuchter onder, maar hij zocht hierover contact met ze. En inderdaad: zij boden hun werk aan om ter illustratie te gebruiken.

Op deze manier kon het boek een zeer persoonlijke cover krijgen. Bovendien was ik tevreden om ook in het binnenwerk met kleur te kunnen werken bij de verschillende deelhoofdstukken. Het liep op rolletjes en het is een prachtig geheel geworden.

Je eigen boek verkopen

‘Nu moet je zelf je boek zien te verkopen’, zei ik tegen Aart. Inmiddels was ik eraan gewend geraakt om ‘je’ en ‘jij’ tegen hem te zeggen.

Hier bleek hij volstrekt niet tegenop te zien. Binnen zijn grote familie was al veel interesse getoond voor zijn werk. Bovendien is hij deel van een kerkelijke gemeenschap die zeker interesse zal hebben voor zijn theologische gedichten. En inderdaad: een week later waren er al meerdere exemplaren online besteld, meestal via Bol.com.

(Hoeveel Aart er zelf heeft verkocht uit de doos met exemplaren die hij kreeg, weet ik nog niet.)

Boekcitaat uit ‘Publiceer jezelf’:

“Dat winkeliers over het algemeen niet graag je onbekende boek inkopen, betekent nog niet dat ze hem niet willen hebben. Als je jouw lokale boekhandelaar vertelt dat je een boek publiceert, zegt hij vaak dat je het wel op commissiebasis mag neerleggen. Dat betekent dat hij/zij het niet van tevoren betaalt, maar pas nadat een exemplaar is verkocht.

Kort gezegd betekent het dat de winkelier 40% van de verkoopprijs behoudt en aan jou 60% betaalt na verkoop van een exemplaar. Dit zijn de standaard verdelingen in het boekenvak – maar ook hieraan wordt getornd.

Lees meer in Publiceer jezelf

In één avond word je je eigen uitgever

Een boek uitgeven, kun je zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. In mijn boek ‘Publiceer jezelf’ lees je in één avond precies wat je moet doen, zodat je de keuzes kunt maken die perfect bij jou passen. Je bestelt het hier. Zoek je een uitgever voor je boek? Dat is niet langer nodig, die heb je al gevonden: dat ben jij.

(Wil je liever dat ik het voor je doe? Neem contact op via info@nandaroep.nl.)

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!