Je bent hier:

Leesplezier en onderwijs

Leesplezier en onderwijs

Welke mogelijkheden heb ik voor het creëren van leesplezier?

1. Leeshulp voor thuisplezier – gratis
– Laat docenten/ouders een account maken voor ‘Leeshulp voor thuisplezier’. Hier vinden ze materialen om hun leerlingen/kinderen te begeleiden bij het lezen van een van deze PP-boeken. Je vindt het overzicht in je eigen gratis account van de workshops.
Schrijf je in voor Leeshulp voor thuisplezier.
2. Schrijfworkshop online  – € 120,=
– De klas krijgt 30 workshopfolders voor de klas en toegang tot de videolessen. We gaan uit van één lesuur voor deze activiteit. Kinderen gooien met een dobbelsteen voor de start van hun verhaal en ze verzinnen zelf hoe het afloopt. Zo maken we er een vrolijk spelletje van.
Hier wil ik meer over horen!
Promovideo zien. (20 sec)
3. Tekenworkshop online – € 120,=
– De klas krijgt 30 workshopfolders en toegang tot de videolessen (gegeven door tekenaar Guyon Wong-Loi-Sing). Opnieuw zijn we uitgegaan van één uur voor de activiteit. (Je kunt het ook opsplitsen in 2x een half uur)
Hier wil ik meer over weten.
Promovideo zien. (21 sec.)

 

4. Boek: Creatief schrijven met de klas! – € 18,95

Het is leuk om te doen en het helpt alle taalniveaus omhoog: creatief schrijven! In dit boek vind je maar liefst 60 kant-en-klare opdrachten in 12 categorieën. Fantasieverhalen en non-fictie, dierenverhalen en superhelden… Het is er allemaal en nog veel meer!
Met extra online: downloads voor een snelle start.
Nanda Roep is schrijfster sinds haar jonge jaren. Ze publiceerde tientallen boeken bij gevestigde uitgevers voordat ze haar eigen uitgeverij oprichtte. Haar focus is altijd gericht geweest op lees- en schrijfplezier. Er is niets prettiger dan… lekker zelf schrijven!
Bestel hier het boek.

Plaza Patatta is een independent kinderboekenserie. Getipt voor het creëren van leesplezier!

Je kunt de boeken bij de bibliotheek vinden, maar je kunt ze ook (tip: kies voor een handtekening) kopen in onze webshop!

Nanda Roep werkt met haar partner Silvester Zwaneveld aan vele multimediale projecten.

Je kunt je hier gratis inschrijven voor de nieuwsbrief.