Je bent hier:

Vertaal je lievelingsboek

Vertaal je lievelingsboek

De particuliere vertaler

Zoals je weet maakt Uitgeverij Nanda/Adnan niet alleen publicaties voor bedrijven en organisaties, maar ook voor de particulier. In 2023 verschijnt een bijzonder boek bij ons, namelijk: een vertaling. Ook daarmee kan Uitgeverij Adnan je helpen!

Religiewetenschapper Elise Kleuskens was zó weg van het boek ‘Naamah’ van Sara Blake. Dát zou ze het liefste vertalen. ‘Naamah’ is winnaar van de National Jewish Book Award.

Sarah Blake is een geprezen dichteres uit de Verenigde Staten. Ze is bekend van werken als Let’s Not Live on Earth en Mr. West. Haar teksten verschenen in The Paris Review, The Kenyon Review, The Threepenny Review en elders. Naamah is haar debuut als romanschrijfster.

Samen hebben we contact gezocht met de oorspronkelijke uitgever. Samen hebben we ervoor gezorgd dat Elise Kleuskens de rechten kon verzorgen om dit boek te kunnen vertalen.

Lees hier de review die Elise Kleuskens als blogger schreef over Naamah.

(blog gaat verder onder de foto)

Hoe vertaal je een boek?

Als je eenmaal de rechten hebt verworven, heb je ineens ook een deadline. In het contract staat namelijk dat de vertaling binnen een bepaalde periode moet worden gepubliceerd. Dat is mooi, nu is er meteen een stok achter de deur!

Ondanks haar drukke leven is Elise Kleuskens aan de slag gegaan. Gaandeweg de vertaling, besloot ze zich aan te melden voor de opleiding tot vertaler. Zo werd haar boek alsmaar beter. Ze is toegelaten tot het vervolg voor vertaler, dus we zullen nog vaker van haar horen.

In 2023 laat ze tenminste haar stem weerklinken in de vertaling van haar eigen lievelingsboek. Volg haar voor nieuws en updates!

(Blog gaat verder onder de foto)

Over Naamah:

Inhoud:

Met de komst van de zondvloed – de Moeder aller rampen – wordt slechts één familie gespaard, drijvend op de eindeloze wateren, wachtend tot deze weer zullen zakken. We kennen het verhaal van Noach, die bewogen door een goddelijk woord een ark bouwt en ontsnapt aan de zondvloed. Nu vertelt Sarah Blake, in een werk van verbazingwekkende vindingrijkheid, het verhaal van zijn vrouw, Naamah, de matriarch die iedereen in leven hield. Een vrouw verscheurd tussen geloof en woede. Een vrouw die kracht schenkt aan haar familie. Een vrouw die een onhandelbare verzameling rusteloze dieren in het gareel houdt en verzorgt. Een vrouw die rouwt om een verloren geliefde. Een vrouw die verlangt naar rust en vrede.

In vernieuwend en modern taalgebruik herziet Blake één van onze oudste vertellingen en schrijft zo een nieuwe mythe over lichaam, geest en veerkracht.

 

Ik wil ook een eigen boek. Breng me naar Uitgeverij Adnan.

 

Lees ook de blogserie ‘Publiceer jezelf’

Bij het gelijknamige boek

Deel #1: Zo maak je je boek
1.1 Jij en je boek
1.2 De kosten
1.3 De schrijver
1.4 Redactie en correctie
1.5 Vormgeving binnenwerk
1.6 Vormgeving omslag
1.7 Drukwerk

Deel #2: Zo promoot je je boek
Deel #3: Zo verkoop je je boek

Wil je ook weten hoe het moet? Dat lees je in dit handboek voor zelfuitgevers!

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!