Je bent hier:

Extra cover – het supervoordeel van selfpublishing

Extra cover – het supervoordeel van selfpublishing

Deze blog schrijf ik graag over mezelf als selfpublisher. Nadat ik in 12 jaar tijd 60 titels publiceerde bij gevestigde uitgevers, begon ik in 2010 mijn eigen ‘Uitgeverij Nanda’. Inmiddels publiceer ik dus al 12 jaar bij mezelf, naar grote tevredenheid.

Dit jaar is mijn nieuwe roman ‘Het hoogste woord’ verschenen. Er zijn veel prachtige reacties op gekomen, veel 4 en 5-sterren reviews, waarvoor ik iedereen wil bedanken! Maar wat er ook kwam, was de reactie: deze cover zou ik niet snel hebben opgepakt. Hm, dat zette mij wel aan het denken…

(blog gaat verder onder de foto)

Een bijdrage van de boekhandelaar

In mijn boek ‘Publiceer jezelf’ kun je lezen hoe de algemene boekhandel mij liet vallen als een baksteen toen ik eenmaal mijn eigen boeken uitgaf. Dat ik het desondanks heb gered, is een groot geluk dat ik met name heb te danken aan lezers en Bol. Alle kritieken op Bol ten spijt: zonder deze mogelijkheid had ik het niet gered. De deuren waren voor mij dichtgesmeten – zeer ondankbaar gezien de jaren waarin ik zoveel goedverkopende titels had gepubliceerd. Wie weet komt er ooit de dag waarop die schok kan worden geheeld.

Nou goed, toen een nieuwe boekhandelaar in Apeldoorn contact met mij zocht, was ik zeer afhoudend. Hij wilde mijn boekpresentatie wel hosten, maar die hadden wij al online gepland. Met groot succes, je kunt hier het gesprek van die avond teruglezen.

Toch raakten we aan de praat. Hij las mijn boek en vond het goed. Hij wilde het graag opnemen in zijn aanbod en dat vond ik op mijn beurt goed.

(Blog gaat verder onder de foto)

Reveal van de nieuwe cover

Toen ik de boekhandelaar vertelde dat de Hebban Leesclub de cover niet mooi vond, vertelde hij dat het in de winkel ook moeilijk was. Online heb ik daar minder last van: mensen bestellen mijn boek omdat ze connectie met mijn werk voelen. Maar in een winkel lig je anoniemer en moeten mensen ook op de cover jouw boek kiezen. Toen dacht ik: als ik dan toch selfpublisher ben, kan ik nu besluiten om de cover naar een nieuwe vormgever te brengen.

En zo kwam er een tweede editie uit van Het hoogste woord. Een bruine (deze vinden de bloggers tot nu toe mooier) en een blauwe (deze vinden de nieuwe lezers tot nu toe mooier). In onze webshop kun je kiezen welke je zou willen, dat maakt het allemaal wel heel speciaal. En Mevrouw de Schrijfster is weer eens tevreden met de mogelijkheden die ze voor zichzelf heeft gecreëerd. ❤️

En jij? Welke vind jij het mooiste?

Bestel hier de bruine cover.

Bestel hier de blauwe cover.

 

 

Lees ook de blogserie ‘Publiceer jezelf’

Bij het gelijknamige boek

Deel #1: Zo maak je je boek
1.1 Jij en je boek
1.2 De kosten
1.3 De schrijver
1.4 Redactie en correctie
1.5 Vormgeving binnenwerk
1.6 Vormgeving omslag
1.7 Drukwerk

Deel #2: Zo promoot je je boek
Deel #3: Zo verkoop je je boek

Wil je ook weten hoe het moet? Dat lees je in dit handboek voor zelfuitgevers!

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!