Je bent hier:

Publiceer jezelf #1.2: De kosten

Zo produceer je je boek, deel #1.2

De kosten

Eén van de eerste vragen die je zult hebben, is hoe duur het wordt om een eigen boek te publiceren. Bij mij was dat niet anders. Ik vroeg het aan vormgevers, vertegenwoordigers, kleine uitgevers – eigenlijk iedereen die ik erover sprak. Tot mijn verbazing kon niemand me een simpel antwoord geven.

Want ja, zeiden ze, het hing af van het formaat van mijn boek, de papiersoort die ik koos en mede afhankelijk daarvan wat de vervoerskosten zouden zijn, etcetera. Inmiddels weet ik dat er inderdaad geen rechtlijnig antwoord bestaat op die vraag. Zelf heb ik het vrij kostbaar aangepakt: het kostte mij tienduizend euro om mijn uitgeverij op te richten en mijn eerste boek te publiceren. Voor jou zal dat veel minder zijn, zeker nadat je dit boek hebt gelezen en nadat je deze workshop hebt gedaan.

Het produceren van een boek kan op meerdere manieren, maar alle manieren kosten tijd en geld. Het ligt een beetje aan je wensen, maar als je een professioneel boek wilt maken dat je bovendien landelijk wilt verspreiden, dan moet je voor de kosten inderdaad al snel in de richting van € 10.000 euro denken.

Alles wat je zelf kunt doen, brengt dit bedrag omlaag. In deze workshop geef ik je hierin inzicht. Daarnaast geef ik je handvaten waarmee je de kosten kunt bedwingen.

De goedkoopste manier om een boek uit te brengen, is rond de € 15,00. Dat klinkt natuurlijk al veel beter, maar nu gaat het om één exemplaar dat dus niet landelijk wordt verspreid. Als dit jouw wens is, kun je goedkoop uit zijn.

De meeste boeken zullen in productieprijs ergens tussen de € 15,= en € 10.000, = uitkomen.

Download hier gratis de complete workshop. Deel 1: Zo produceer je je boek

Overzicht

Om te kunnen uitrekenen hoeveel geld je kwijt zult zijn, heb ik een handig overzicht voor je gemaakt – je kunt het hier downloaden. Hierop kun je de volgende elementen invullen:

  • – schrijver
  • – redactie
  • – correctie
  • – vormgeving binnenwerk
  • – vormgever cover
  • – drukwerk
  • – overig

 

Deze blog is onderdeel van een serie ‘Publiceer jezelf’

Lees ook de blogserie ‘Publiceer jezelf’

Bij het gelijknamige boek

Deel #1: Zo maak je je boek
1.1 Jij en je boek
1.2 De kosten
1.3 De schrijver
1.4 Redactie en correctie
1.5 Vormgeving binnenwerk
1.6 Vormgeving omslag
1.7 Drukwerk

Deel #2: Zo promoot je je boek
Deel #3: Zo verkoop je je boek

 

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!

 

In één avond word je je eigen uitgever

Een boek uitgeven, kun je zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. In mijn boek ‘Publiceer jezelf’ lees je in één avond precies wat je moet doen, zodat je de keuzes kunt maken die perfect bij jou passen. Je bestelt het hier. Zoek je een uitgever voor je boek? Dat is niet langer nodig, die heb je al gevonden.