Je bent hier:

Manuscript klaar, een magisch moment!

Manuscript klaar, een magisch moment!

 

Wat is de stemming van de schrijfster?

Het is een magisch moment. Het manuscript is klaar. Mijn verhaal, MIJN boek. Het is *feest!*

Een zielige vertoning…

De printjes rollen uit de printer en om de zoveel blaadjes, pak ik het stapeltje op. Ik aai de blaadjes, ik bundel ze en ik hou ze vast terwijl ik ze op de tafel laat neerkomen zodat alle papieren netjes in één vorm komen. Al die tijd heb ik een glimlach rond mijn mond.

Bij elk bundeltje lees ik een paar regels. O ja, hier begint het bloedbad. Daar is het geheim nog precies intact. Hihi, de ontknoping van het raadsel en natuurlijk – ja – de liefde

Steeds volgt hetzelfde ritueel. Ik aai de blaadjes, ik bundel ze en ik hou ze vast terwijl ik ze op de tafel laat neerkomen zodat alle papieren netjes in één vorm komen. De groeit groter en wat ik nog niet had gezegd, is dat ik er na elke keer opnieuw liefdevol overheen wrijf.

Het is een vrij zielige, maar zalige vertoning.

De groep meelezers

Vanavond komen de vrouwen eindelijk weer samen: mijn groep met 4 meelezers. In de leeftijd van 30-60 jaar. We zijn begonnen vóór de coronapandemie, en gaandeweg moesten we onze bijeenkomsten online doen. Maar vanavond is iedereen er weer. Ik heb (aardbeien met blauwe bessen-)taart en een flesje witte wijn.

Eerst gaan we napraten over deze moeilijke periode. Er zaten twee kwetsbare vrouwen in de groep, en één iemand heeft haar moeder verloren – niet coronagerelateerd. De vierde is een leerkracht met jonge kinderen. Er waren moment waarop ik dacht dat ze de grens zou passeren en dat we haar moesten ondersteunen na een burn-out. Maar gelukkig, iedereen staat nog.

Bij het afscheid geef ik het volledige manuscript mee. Ik kan niet wachten tot ze het ‘boek’ hebben gelezen, en ik weet dat ze zelf óók niet kunnen wachten.

Het boek uitgeven

De datum waarop het boek zal worden gepubliceerd, komt steeds dichterbij. Maar daarvoor wil ik éérst horen wat de groep meelezers ervan denkt. Pas als zij óók denken dat het helemaal goed, lekker en heerlijk is, ga ik bedenken wat de geschikte publicatiedatum zal zijn!

Wil je reageren? Dat kan hier.

(Mijn boeken zijn ook te koop in de webshop. We verzenden elke dag, en er is de optie om te signeren!)

De romans van Nanda Roep

  1. Twijfelgeval Eva (2008, Truth & Dare – Foreign Media Group)
  2. Bitter en glamour (2010, De Boekerij)
  3. Van familie moet je het hebben en kan je het krijgen ook
  4. Dik, druk en dronken
  5. Sable
  6. Leugens in de lente – genomineerd voor The Indie Awards 2020
  7. Het hoogste woord (verwacht in 2022)

LEES OOK: Wat ik leerde in 25 jaar schrijverschap