Je bent hier:

Publiceer jezelf #1.7: Drukwerk

Workshop deel #1.7: Zo produceer je je boek

Drukwerk

In het boek ‘Publiceer jezelf’ ga ik in op het belang van het kiezen van een geschikt formaat. Als je een sterk afwijkend formaat kiest voor je boek, kan dat grote gevolgen hebben voor zowel de kosten als de bruikbaarheid.

Nu je een formaat hebt gekozen, kun je offertes gaan aanvragen bij drukkers. Als je kiest voor een oplage vanaf 500 exemplaren, moet je naar offset-drukkers kijken. Als het je gaat om slechts enkele stuks, kun je naar Printing on Demand kijken.

Bel eens wat drukkerijen in je omgeving en/of Google naar grote drukkerijen. Vraag bij meerdere partijen tarieven op, want het kan flink wisselen. Ook kun je offertes aanvragen bij zogeheten drukwerkbegeleiders.

Als je de zoekterm ‘printing on demand’ intikt met ‘drukkerij’ erbij en eventueel aangevuld met ‘uitgeven’, kom je vanzelf advertenties en bedrijfsnamen tegen, inclusief blogs. Je kunt gewoon contact zoeken met bedrijven en informatie aanvragen.

 

Overig

In het overzicht van uitgaven laat ik ruimte voor ‘overig’. Hier kun je bijvoorbeeld het bedrag noteren dat je met een tekenaar of fotograaf hebt afgesproken, als je daarmee werkt.

 

Download bijlage ‘Financieel overzicht’

Vul de bedragen in die je zou willen of moeten betalen aan de verschillende elementen. Hoe duur word je boek? Met deze prijs kun je uitrekenen of het haalbaar voor je is. Als het gaat om een boek dat je wilt verkopen, kun je op basis hiervan zien hoeveel exemplaren je dus moet verkopen en tegen welke prijs je het boek wilt aanbieden.

In de deel 2 van de workshop, ‘Zo promoot je je boek’, laat ik je zien op welke manieren jij een lezerspubliek kunt bereiken.

Ik wens je veel succes en schrijfplezier!

Download hier gratis de complete workshop. Deel 1: Zo produceer je je boek

 

Deze blog is onderdeel van een serie ‘Publiceer jezelf’

Lees ook de blogserie ‘Publiceer jezelf’

Bij het gelijknamige boek

Deel #1: Zo maak je je boek
1.1 Jij en je boek
1.2 De kosten
1.3 De schrijver
1.4 Redactie en correctie
1.5 Vormgeving binnenwerk
1.6 Vormgeving omslag
1.7 Drukwerk

Deel #2: Zo promoot je je boek
Deel #3: Zo verkoop je je boek

 

Leer in één avond hoe je zelf je eigen boek kunt uitgeven!

 

In één avond word je je eigen uitgever

Een boek uitgeven, kun je zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. In mijn boek ‘Publiceer jezelf’ lees je in één avond precies wat je moet doen, zodat je de keuzes kunt maken die perfect bij jou passen. Je bestelt het hier. Zoek je een uitgever voor je boek? Dat is niet langer nodig, die heb je al gevonden.