Je bent hier:

Nieuw: samenwerking Boekies

Nieuw: samenwerking Boekies

Plaza Patatta heeft als boekenserie inmiddels een heuse bestaansgeschiedenis. Met een vliegende start, het overleven van een moeilijke tussenfase tijdens de kredietcrisis, het dragen van een geheel nieuwe uitgeverij en momenteel het ondersteunen en creëren van leesplezier… In dit kader heb ik een leuk nieuwtje te melden: de serie Plaza Patatta heeft de samenwerking verstevigd met de digitale schoolbibliotheek Boekies.

Samen met de digitale schoolbibliotheek

Schoolbibliotheek Boekies is opgericht in dezelfde periode waarin ik mijn Uitgeverij Nanda oprichtte. Door een leuke vrouw, Ricky, die ondernemend was (nog steeds is) en die uiteindelijk haar kindje Boekenwolk heeft verkocht aan Lexima – die dit product doorzet onder de naam Boekies. Dat was een korte ontstaansgeschiedenis.

Boekies richt zich op onderwijs en het afgelopen jaar hebben we samen gezorgd dat de serie Plaza Patatta er vrijwel compleet te vinden is.

(Blog gaat verder onder de foto)

 

Lessen voor leesplezier!

Nu is het zo, dat ik heb overwogen om deze blog eerder te plaatsen op de website van Stichting Leesplezier. In deze fase is Plaza Patatta als serie verstrengeld geraakt met Stichting Leesplezier. Speciaal voor Boekies heeft de stichting 3 leuke, creatieve lessen ontwikkeld die aansluiten bij de boeken.

Het gaat om lessen in:

  1. leesplezier (met knutselen),
  2. tekenen (met workshop) en
  3. muziek (met video).

(Blog gaat verder onder de foto.)

We kunnen merken dat Plaza Patatta in deze moderne tijden weer steeds vaker door lezers wordt gevonden. Gelukkig is de serie tijdloos en wordt er nog net zo van genoten als tijdens de startfase! (Reacties en ervaringen lees je bij Stichting Leesplezier.)

We wensen alle leerlingen die gebruik maken van de digitale schoolbibliotheek veel leesplezier – en hun leerkrachten ook!!

 

 

Volg Plaza Patatta ook op socials!