Je bent hier:

Twee boeken tegelijk, dat is wel/niet zo handig

Twee boeken tegelijk, dat is wel/niet zo handig!

 

Dat is handig, Nanda: twee boeken tegelijk!

Kijk, deze Mevrouw de Schrijfster doet een hoop tegelijk en vaak vragen mensen: ‘Hoe doe je dat allemaal?’ Zo lang ze me niet persoonlijk kennen, ziet het er allemaal erg professioneel uit, als ik het goed begrijp. Ja, daar doe ik zeker mijn best voor! Maar als je me wat beter leert kennen, zie je toch al gauw de chaos… De naïviteit… Het starten zonder nadenken en daarna niet weten hoe het opgelost moet worden…

Toen dit seizoen begon, dacht ik het handig te regelen. Niet alleen mijn nieuwe roman (literaire feelgood, stay tuned!) zou in juni verschijnen, maar óók mijn nieuwe Plaza Patatta Kinderboek. Het leek me volkomen logisch en vol vertrouwen zei ik: ‘Dan hebben we de drukte van het geregel en de communicatie in één keer. Kunnen we alles tegelijk oppakken en dat zitten we mooi in eenzelfde flow.’

Terugkijkend zou ik zeggen: ‘Ja, nou ja… Het klinkt me eigenlijk nog steeds wel logisch in de oren!’

In werkelijkheid is het één grote onoverzichtelijke lijst van klussen en klusjes…

Op dit moment zitten we 2 weken voor de presentatie van mijn roman. En 3 weken voor de presentatie van het kinderboek. De realiteit is dat ik geen seconde mijn handen vrij heb om mensen behoorlijk uit te nodigen. Ik ben maar blij dat Elise Prins-Kleuskens met me meewerkt en stug doorgaat met haar uploads! (Verderop de foto: Elise met haar nieuw geverfde, knalroze haar.)

Zelf ben ik druk geweest met het – op het laatste moment – omgooien van de structuur in het verhaal… Ik wilde het e-book en het luisterboek meteen beschikbaar hebben. (PS: Dat is voor het eerst sinds ik mijn uitgeverij oprichtte. Alle soorten boekuitgaven tegelijk… Ja, ik ben trots. Zowel voor de roman als het kinderboek, hè! Het lijkt me nogal een staaltje van professioneel kunnen dat alles tegelijk klaar is!! Zo lang je geen kijkje in de keuken werpt, zal het dan ook zeker zo lijken…!)

(Blog gaat verder onder de foto.)

 

Foto’s en contacten en drukproeven…

Terwijl het werken aan de verschillende boekuitgaven steeds langer bleek te duren, stelde ik het uit om fotomateriaal te maken… Intussen produceerde Elise (daar is ze weer) gewoon verschillende soorten beeldmateriaal met de cover, alsof er niks aan de hand was! We hadden nog geen beroemde gast die bezoekers zou kunnen trekken… (Maar nu wel: mijn bevriende collega Chantal van Gastel is bereid gevonden om het boek alvast te lezen en om met mij in gesprek te gaan tijdens de presentatie op 14 juni!!)

Ik heb praatkaartjes gemaakt voor bij het boek (zie: vorige blog) en gaandeweg bedacht ik dat het programma dat we hebben bedacht, ook in een flyer moest komen te staan. Lang verhaal kort: vannacht ben ik wakker gebleven om een banner te ontwerpen en bestellen, plus nieuwe, mooie boekenleggers…

Nog iets leuks: tijdens de presentatie komt er een loterij – ik heb zelfs op tijd nieuwe lootjes in huis. We hebben een gave prijs: een bijpassende mok!! Langzaam krijgen we een groepje van deelnemers… Intussen is er zelfs een aanmelding en bestelling van iemand die wij nog níét persoonlijk kennen! Ja, onbekende lezer, jij hebt gezorgd voor een uitwisseling van juichende appjes!!! Ik kan niet wachten om je de 14e online te zien!

(Op de foto: Elise met haar knalroze haar, interviewster-schrijfster Chantal van Gastel en de cover van Het hoogste woord. Blog gaat verder onder de foto.)

 

Gaat dit nog lukken?

Zo word ik geholpen terwijl ik zelf ook enorm mijn best doe. Het is kort dag. Zullen er voldoende mensen online komen? Ik begin me te realiseren dat het eigenlijk niet uitmaakt. De stem van mijn allereerste uitgeefster ooit (in 1996) begint terugkerend te klinken in mijn hoofd. ‘Het boek moet jaren mee kunnen en niet alleen nu,’ zei ze altijd. Vandaag de dag ben ik blij dat ik daarmee ben ‘opgevoed’. Zelfs als het ons niet lukt om véél mensen naar de presentatie te bewegen, dan heeft het boek nog jaren de tijd om lezers te vinden. Stel, dat we met een klein clubje aanwezig zijn, dan hebben we tijd om contact te maken en verdieping te zoeken. Dus ja, ik zie het eigenlijk met vertrouwen tegemoet!

Vind je het leuk om erbij te zijn? Stuur dan een berichtje via het contactenformulier! Lees je deze blog pas nadat de presentatie al is geweest? Geen nood, het boek wil jou nog steeds graag als lezer! Alleen de mok zul je niet meer kunnen winnen, maar ach, wie weet zet ik die na afloop gewoon te koop! Liefs en groetjes, Nanda Roep

(Foto: Nanda met mok van Het hoogste woord.)

Wil je reageren? Dat kan hier.

(Mijn boeken zijn ook te koop in de webshop. We verzenden elke werkdag en er is de optie om te laten signeren!)

De romans van Nanda Roep

  1. Twijfelgeval Eva – E-book (2008, Truth & Dare – Foreign Media Group)
  2. Bitter en glamour – E-book (2010, De Boekerij)
  3. Van familie moet je het hebben en kan je het krijgen ook
  4. Dik, druk en dronken
  5. Sable
  6. Leugens in de lente – genomineerd voor The Indie Awards 2020
  7. Het hoogste woord (2022)

LEES OOK: Wat ik leerde in 25 jaar schrijverschap