Je bent hier:

Wat als alles mislukt?

Wat als alles mislukt?

Tasten in het duister

Zoals beloofd neem ik je mee in het leven van deze schrijfster. Voor deze blog heb ik niet meteen een antwoord op de vraag: wat ben ik eigenlijk aan het doen? Ja, ik werk hard en veel en ook nu ben ik vroeg uit bed gekomen om deze blog te schrijven. Maar: waarvoor eigenlijk? Soms heb ik zelf geen idee. Wat als alles mislukt? Die vraag dringt zich op.

Wacht, laat ik je even meenemen in een stukje geschiedenis van deze vrouwelijke schrijfster…

Hoe het begon…

Mijn eerste kinderboek verscheen in 1996. Mijn eerste feelgoodroman in 2008. Dit was bij gevestigde uitgevers. Zij zetten mijn boek in hun folders en met die folder onder de arm, gingen vertegenwoordigers naar boekhandelaren. Die kochten exemplaren in en als vanzelf kwam zo de verkoop op gang. Ook pers en journalistiek kreeg deze folder. Zij vroegen als vanzelf recensie-exemplaren op en zo kwam ook als vanzelf de promotie en publiciteit op gang.

Nee, dan nu… Fast forward naar 2022.

Hoe het nu is, in 2022…

Dit jaar verschijnen er weer een kinderboek en ook een feelgoodroman. Samen met mijn medewerkster Elise Prins (Maanlicht Maatwerk) heb ik een compleet plan gemaakt van wat we allemaal moeten doen. Het zijn meerdere pagina’s met blogs, nieuwsberichten, socials en ja, ook persberichten. De webshop moet op orde want we verkopen het boek zelf. Het is erg veel, en eerlijk gezegd ook erg leuk, maar toch: veel. Op dit moment doen we de vele voorbereidingen: de cover is klaar, we gaan leesclubs benaderen met leuke praatkaarten, Elise zal een paar boekhandelaren aanspreken en Nanda laat haar gedachten gaan over een leuke presentatie.

Als het goed is, wordt het allemaal erg leuk. Maar op dit moment… gebeurt er nog niets. We werken hard en ik schrijf mijn blog op een computer die niet terug praat. Wat, als er helemaal niemand gaat reageren?

Blog gaat verder onder de foto.

Nanda Roep is 25 jaar schrijfster.

Hoe wordt het straks?

Niemand kan zeggen hoe het straks zal zijn. Het is de bedoeling dat we het straks beregezellig hebben met jou, als lezer, en met ons als makers van de nieuwe boeken. Maar ja, dan moeten we er wel zijn! Dan moet iedereen dat óók willen! Is dat zo? Ik weet het niet…

Het is allemaal niet in één dag te realiseren, daarom zijn we maanden van tevoren al aan de slag. In de hoop dat het lukt om straks met JOU contact te leggen. Als je het boek vast reserveert, krijg je automatisch een ticket voor de boekpresentatie. Tegelijkertijd spookt het door ons hoofd: als niemand reserveert, wat dan?

Blog gaat verder onder de foto.

Er is maar één ding dat we kunnen doen

We bidden voor een goede afloop. De afgelopen vijfentwintig jaar is het ook goed gegaan – zij het niet altijd op de manier die ik had verwacht. Intussen werken we door en doen we de voorbereidingen. Want ja, als het op één dag moet, dan lukt het niet…

Wil je reageren? Dat kan hier.

(Mijn boeken zijn ook te koop in de webshop. We verzenden elke werkdag, en er is de optie om te laten signeren!)

De romans van Nanda Roep

  1. Twijfelgeval Eva (2008, Truth & Dare – Foreign Media Group)
  2. Bitter en glamour (2010, De Boekerij)
  3. Van familie moet je het hebben en kan je het krijgen ook
  4. Dik, druk en dronken
  5. Sable
  6. Leugens in de lente – genomineerd voor The Indie Awards 2020
  7. Het hoogste woord (verschijnt in 2022)

LEES OOK: Wat ik leerde in 25 jaar schrijverschap