Je bent hier:

Werken aan een nieuwe roman (praatkaartjes)

Werken aan een nieuwe roman! (praatkaartjes)

 

Na het schrijven is het hard werken!

In mijn blogreeks kun je lezen dat ik tijdens het schrijfproces met een groep meelezers heb gewerkt. Vanwege de pandemie heeft het boek soms vertraging opgelopen en soms wat extra aandacht kunnen krijgen, maar nu is het zo ver: we gaan publiceren!

Hoewel dit niet mijn eerste boek is – eerder het honderdste – is het elke keer weer anders en spannend. Dankzij medewerking van Elise Prins (Maanlicht Maatwerk) komt er een heuse blogtour en een leeskring op Hebban. Spannend!!

Er is zoveel werk te verzetten als een boek verschijnt, dat ik in mijn eentje altijd steekjes liet vallen. Bij de ene titel waren we erop gericht om in de media te verschijnen, maar was er bijvoorbeeld geen boekpresentatie. Bij de andere titel was er een superleuke presentatie, maar bijvoorbeeld geen persbericht. (TIP: in mijn boek ‘Publiceer jezelf!’ noem ik alle mogelijkheden die je hebt voor promotie. Zelf gebruik ik die ook, dat wil zeggen: als het lukt qua tijd.) Toen ik aandacht had voor zowel pers, als boekpresentatie, als bloggers, ging ik zwetend van de stress voor de dagen…

Maar dit keer helpt Elise zoals gezegd. Zij heeft mijn boek alvast aangemeld bij Hebban.

Een diep gevoel van liefde (echt!)

Kijk eens wat daar verschijnt? Een eerste aantal mensen dat het wil lezen! Een diep gevoel van liefde overvalt mij. Voor een schrijfster is het zo MOOI om zulke interesse te ontmoeten. Ik <3 deze lezers! Een paar herken ik van onze online contacten. Zij krijgen bij mij een streepje voor. <3

De vraag is natuurlijk: lees je ook mee?

Ik noemde al dat het uitbrengen van een boek elke keer weer anders verloopt. Dit keer hebben we iets heel bijzonder leuks bedacht. Zo leuk, dat ik het met terugwerkende kracht ook aan mijn eerdere romans wil toevoegen. Wat hebben we bedacht…?

(Blog gaat verder onder de foto.)

 

Een speciale extra voor lezers

Wat hebben we gedaan…?

De romans van Nanda Roep vallen onder het genre literaire feelgood. Het houdt onder meer in dat je erover kunt praten. Wat vind je van het personage en wat zou jij in een situatie doen? Speciaal voor groepjes samenlezers, hebben we de praatkaartjes ontwikkeld!

(Op de foto: voorbeeld van praatkaartjes. Blog gaat verder onder de foto.)

 

Wat zijn praatkaartjes?

Praatkaartjes zijn kaartjes met daarop vragen waarover je kunt praten. Kaartjes om te praten, dus! Je vindt er vragen over specifiek ‘Het hoogste woord’, maar ook over het boek in zijn algemeenheid.

Voorbeelden van vragen over het boek zijn bijvoorbeeld:

 • Hoe reageerde Liesbeth op de dreigteksten en wat vind je daarvan?
 • Ken je zelf een Liesbeth-achtig type?
 • Met welke van de drie vrouwen zou je wel bevriend kunnen zijn, en waarom?

Voorbeelden van vragen over het boek in zijn algemeenheid zijn bijvoorbeeld:

 • Zat je snel in het verhaal of duurde het even?
 • Maakt dit boek sterke emoties bij je los? Zo ja, op welk punt?
 • Hoe geloofwaardig zijn de personages voor je?

Er is voldoende om een hele avond gezellig na te praten!

 

Hoe te gebruiken voor leesclubs?

Je kunt de praatkaartjes gebruiken voor 2-100 personen. (Al is het met 100 mensen tegelijk wat lastig discussiëren!) Je kunt een gespreksleider aanwijzen die de vragen kiest, maar je kunt de vragen ook losknippen en door elkaar husselen. Natuurlijk hebben alle deelnemers van tevoren het boek gelezen. Hapje erbij, drankje erbij… en starten maar. Veel plezier!!

Waar vind ik deze praatkaartjes?

De praatkaartjes zijn geupload in de workshopomgeving van feelgoodboeken. Ga in het hoofdmenu naar ‘Naar workshops’. Als je nog geen account hebt, schrijf je dan op deze pagina in voor ‘feelgoodboeken’. Klik vervolgens op de link naar de workshops en je komt in een nieuwe online omgeving terecht. Hier klik je opnieuw op ‘Onderwijs en workshops’ en nu zie je ‘feelgoodboeken’ staan. Daar klik je op en zo zie je ‘Praatkaartjes voor leesclubs’. Gevonden! Kom er er niet uit? Stuur me dan een bericht via ‘Contact‘!

Wil je reageren? Dat kan hier.

(Mijn boeken zijn ook te koop in de webshop. We verzenden elke werkdag en er is de optie om te laten signeren!)

De romans van Nanda Roep

 1. Twijfelgeval Eva – E-book (2008, Truth & Dare – Foreign Media Group)
 2. Bitter en glamour – E-book (2010, De Boekerij)
 3. Van familie moet je het hebben en kan je het krijgen ook
 4. Dik, druk en dronken
 5. Sable
 6. Leugens in de lente – genomineerd voor The Indie Awards 2020
 7. Het hoogste woord (2022)

LEES OOK: Wat ik leerde in 25 jaar schrijverschap